[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 990: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone.
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 990: getdate(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone.
Vmax Club Sweden • View topic - problem med sidan ??
Page 1 of 1

problem med sidan ??

PostPosted: 15 Mar 2009, 20:52
by HOTMAX
varför är det så att det går segt att komma in på vmcs hemsida
men blixtsnabbt på vmaxchat.com ??

varför kommer jag inte in på chatten när ja försöker ??
är det nåt som är fel ??
eller nåt som kan lagas ??

hej hej
från
en som nu drar till vmaxchat.com istället
hej så länge...

ps. ja är tillbaka om fem minuter o då förväntar ja mej att allt smör i småland är grönare på andra sidan
hej hej :D

Re: problem med sidan ??

PostPosted: 15 Mar 2009, 21:07
by HOTMAX
o nu nåra minuter senare går det skitfort...
ja blir inte klok på det här
men grönt smör från småland är bra .

Re: problem med sidan ??

PostPosted: 15 Mar 2009, 21:10
by HOTMAX
in på chatten kommer ja fortfarande inte o sidan e helskum...
nu går ja ut i garaget o gör nåt som ja inte törs göra frammför datorn
hej hej

Re: problem med sidan ??

PostPosted: 16 Mar 2009, 13:03
by Steelglove
På företagsspråk skulle det heta:"Benchmarking har visat att det finns vissa processorienterade issues i vår webbbaserade kärnverksamhet. Vi har fokus på segmentet och har kommit fram till en del kreativa målsättningar som kräver kunskapskapital, feedback och coachning. Vår vision är en helhetslösning med ny plattform med värdeadderande helhetssyn."

m.a.o Wallen o jag har pratat om det men det kräver lite tid. Jag vet att klockan går fortare efter 40 men håll i muschen gosse och flytta ut datorn i garaget så kan du göra vad du vill när som helst.

Re: problem med sidan ??

PostPosted: 16 Mar 2009, 17:09
by Bas
Steelglove wrote:Benchmarking har visat att det finns vissa processorienterade issues i vår webbbaserade kärnverksamhet. Vi har fokus på segmentet och har kommit fram till en del kreativa målsättningar som kräver kunskapskapital, feedback och coachning. Vår vision är en helhetslösning med ny plattform med värdeadderande helhetssyn.

Är du politiker eller var du det i ditt förra liv :-?

Re: problem med sidan ??

PostPosted: 16 Mar 2009, 17:11
by HOTMAX
det är bråda dagar ....ty mustachen börjar bli grå....

hej hej
från

Re: problem med sidan ??

PostPosted: 16 Mar 2009, 21:46
by vrroom
Hej,
Jag har inte märkt av några prestandaproblem på sistone utom möjligen runt midnatt men det tror jag beror på att webhotellet kör sin backup då och det kan lasta ner systemet.
Jag är inte helt säker på om din fråga kanske var retorisk så det här kanske blir mer ingående än vad vad du tänkte dig, men generellt sett så är det flera system och flera olika leverantörer inblandade i varje hämtning av en given webbsidsa. Upplevda prestandaproblem kan bero på fel eller överbelastning i vart och ett av dem eller i kopplingarna mellan dem, och det är inget konstigt att svarstider därmed kan variera över tiden:
- Din dator kan vara allmänt seg eller upptagen med något (t.ex. virusscan) som stjäl prestanda för dig (kanske inte så troligt i detta fall om det gick segt bara till vmcs.org men fort till alla andra sidor).
- Din internetleverantör kan ha problem eller överbelastning i delar av sina system som berör antingen deras länk till dig eller deras länk till webserverns internetleverantör (webhotellet ligger på Frösön utanför Östersund)
- Webbhotellets internetleverantör kan ha problem eller överbelastning i delar av sina system som berör antingen deras länk till webhotellet eller deras länk till din internetleverantör.
- Vår hemsida delar server på webhotellet med flera andra hemsidor, och den servern kan bli tillfälligt överbelastad pga trafik till andra hemsidor på samma server. Den kan råka ut för minnesläckage (det heter faktiskt så) och behöva startas om då och då. Den har också vid några tillfällen råkat ut för överbelastningsattacker som inte var direkt riktade mot oss.
Vi skulle kunna ha en egen server men det blir rejält mycket dyrare. Vi skulle kunna byta till ett annat webhotell men det är rätt mycket jobb med det och det finns egentligen inga garantier för att det blir snabbare där. Vi har pratat om att göra det ändå men kanske främst av andra skäl... En del webhotell lämnar garantier för tillgänglighet/upptid men jag vet inte om det finns någon som garanterar något vad gäller svarstider...

Om du vill kolla om det är servern eller din länk till servern som är seg så kan du använda flera gratisverktyg på nätet.
Ett som verkar bra är http://www.site-perf.com/ - man kan mäta från Europa på den och får en massa olika mätvärden. Kör minst två gånger och använd mätning nr.2 eller senare (den första blir inte helt rättvisande eftersom den även räknar tiden det tar att slå upp domännamnet).
Eftersom mätningarna görs mellan testservern och webbservern så elimineras din egen länk till webbservern från mätningen.
När jag t.ex. testar nu så laddas http://www.vmcs.org/forum på 0,8 sekunder medan http://vmaxchat.yuku.com/ tar 3,4 sekunder

Chatten funkar för mig både i Explorer och Firefox... Någon mer än Stefan som haft problem nyligen?

Re: problem med sidan ??

PostPosted: 16 Mar 2009, 22:16
by HOTMAX
nån mer måste det väl ändå vara som provat att logga in på chatten ??
om inte så prova nu ..
bara för att, kolla om sidan med text där du skall skriva ser ok ut (det är där det släpar för mej)
hej hej
från

jag skall testa den där tidsmätargrejjan anders o se hur det är för mej också

försökte köra den där testen men är helt enkelt för korkad för o idas bry mej mer än att ja inte fattar hur ja ska göra
hej hej

Re: problem med sidan ??

PostPosted: 16 Mar 2009, 23:01
by Steelglove
Bas: Jag har spelat "corporate bullshit"-bingo massor av gånger. Man tar ett papper o skriver ner 10 ord (av företagsrelaterad art såsom: synergier, kompetenskapital, utvecklingsfas osv) som man tror kommer sägas under mötet o när man kryssat för alla orden så hostar man högt (istället för att ropa "bingo") och då får motspelarna bjuda på fika.

Jag får liknande tider som Vroom och jag tror vi fick Hotmax musche att vibrera en smula av frustration...

Re: problem med sidan ??

PostPosted: 16 Mar 2009, 23:46
by vrroom
Aj då, det var inte min mening att frustrera, men det är nog enklare än du tror. Skriv in adressen du vill testa, välj Amsterdam som testpunkt och klicka Go. "Download time" (inringad i rött) är sedan tiden som det tog för testpunkten att ladda hem hela sidan.

site-perf.JPG

Om det går långsamt från din PC och från alla testpunkter så kan man misstänka problem hos webbhotellet, men om det går långsamt från någon enstaka testpunkt och snabbt från andra så ligger problemet mer sannolikt mellan den långsamma testpunkten och webbhotellet.

(Flyttar tråden till Forum support där jag tycker att den bättre hör hemma)

Re: problem med sidan ??

PostPosted: 17 Mar 2009, 16:38
by Steelglove
HotMax, vi kan väl ta och "skypea" (vad säger man?) och kolla vad det är, har för mig du bytt maskin OCH bredband sen chatkvällen? Men då hade du ju "ryckningar" utöver de problem vi alla upplevde.

Re: problem med sidan ??

PostPosted: 17 Mar 2009, 18:18
by HOTMAX
...jotack men de ryckningar jag nu upplever börjar jag fundera över...
hela skärmen skakar ...eller är det tidig Parkinsons...

en "skypehjälp" på traven skulle vara tacksamt :thumbup:
vad sägs om i morgon kväll/eftermiddag ??

snart får jag besök o sen ska ja till östman o byta däck till sommar, sol, o vi har hotta slicks,
snart är våren här o snart är bredsvingen klar....
jag var ute hos wästbom idag på eftermiddan o kollade läget ....fy faen va fränt det ser ut ....hoppas nu bara att det kommer att hålla
jag längtar ....
snart smälter snön snart snart snart......... :jig:

hej hej vi hörs
från
stefan

Re: problem med sidan ??

PostPosted: 27 Jan 2010, 18:58
by Jeppesen
Hej. Har precis plivit registrerad på forumet. Hur gör jag när jag vill sätta in annons på sälges och köpes? Jeppe

Re: problem med sidan ??

PostPosted: 27 Jan 2010, 19:15
by vrroom
Jeppesen wrote:Hej. Har precis plivit registrerad på forumet. Hur gör jag när jag vill sätta in annons på sälges och köpes? Jeppe


Hej och välkommen :-) Ser att du listat ut detta själv. Du hittar annars info i ämnet här: faq.php#f2r0